Kronika tradične i moderne

Obsah:




Kronika tradične i moderne je v poradí našou treťou publikáciou pre kronikárov.
Už sám názov tejto publikácie napovedá, že sa v nej venuje osobitejšia pozornosť súčasným trendom v kronikárskej činnosti – elektronicky vedeným kronikám. Nechýbajú ani zdieľané skúsenosti vybraných kronikárov z rôznych kútov Slovenska.
Publikácia chce byť nápomocná aj tým, ktorí majú ambíciu poznatky získané pri bádaní po histórii svojej obce alebo mesta zúročiť vydaním monografie.
Pozornosť je venovaná nielen obecným, ale aj iným druhom kroník – školským, cirkevným, vojenským a pod. Kronikári sa tak môžu navzájom inšpirovať a rozvíjať. 

Obsah:

Obecné kroniky
- stručný prehľad legislatívy, formálne náležitosti ručne písanej kroniky, obecný kronikár, zavedenie novej kroniky, zber a spracovanie podkladov, obsah ročných zápisov, opravy chybných zápisov, ukončenie ročného zápisu, dokumentačné prílohy, značky-skratky-registre, obecná kronika-obecné noviny-pamätná kniha, kronikári a ich postrehy a skúsenosti

Vedenie elektronických kroník v podmienkach slovenských samospráv


Iné druhy kroník - školské, cirkevné, vojenské ...

Od kroniky k monografii

Ukážky a príspevky z rôznych kroník z celého Slovenska

....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Bonus:

Nakoľko prvé aj druhé vydanie našich publikácii pre kronikárov je už vypredané a dotlač nie je rentabilná, ponúkame vám možnosť objednať si tieto naše tituly v pdf formáte.


Príručka pre obecných a školských kronikárov - 1. vydanie
Praktická príručka pre kronikárov - 2. vydanie

Cena:

19.50 €

Údaje RVC:

Regionálne vzdelávacie centrum Michalovce

Námestie osloboditeľov 30, 071 01 Michalovce

IČO: 35532882
DIČ: 2021010420
IBAN: SK38 5600 0000 0043 5156 5001
RVC Michalovce nie je platcom DPH.

Účtovný doklad
Toto potvrdenie objednávky publikácie vám slúži ako účtovný doklad podľa § 10 ods. 1 zákona č 431/2002 Z.z. o účtovníctve v z.n.p., obsahuje všetky údaje potrebné k úhrade poplatku za publikáciu a spolu s príjmovým pokladničným dokladom, resp. výpisom z účtu o úhrade tvorí doklad pre zúčtovanie. Cena publikácie je stanovená dohodou v zmysle zákona č. 18/1996 Z.z. o cenách.